e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Κυριακή Θωμά 2019 στην πανηγυρίζουσα εκκλησιαστική κοινότητα της Αγ. Ειρήνης Dolisie του Congo


Την Κυριακή, 5η Μαΐου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ειρήνης πόλεως Dolisie.

Κηρύττοντας τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα περί της δυσπιστίας του Αποστόλου Θωμά, ως και στον βίο της Αγίας Ειρήνης. Ακόμη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους προσελθόντες στην Ευχαριστιακή σύναξη, οι οποίοι με την παρουσία τους εξεδήλωσαν την ενότητα και την αλληλεγγύη που κυριαρχεί στην τοπική Εκκλησία, καθώς και την αναγνώριση του εν γένει έργου που Αυτή επιτελεί. Κατακλείων, μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Προκαθημένου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η απονομή του επάθλου στην νικήτρια Ορθόδοξη ομάδα των αγώνων μπάσκετ που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των αντιστοίχων ομάδων της Ρωμαιοκαθολικής, Λουθηρανικής και Ευαγγελικής Κοινότητος της πόλεως, στα πλαίσια των εορτασμών της ιεράς μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, κατόπιν πρωτοβουλίας της ορθοδόξου νεολαία.

Ακόμη, ο Εφημέριος Αιδεσιμ. π.Παύλος Diafouka προσεφώνησε τον Επίσκοπο, ευχαριστώντας τον για την αδιάκοπη πατρική του μέριμνα προς την Ενορία και τα παρακείμενα σε αυτήν ιδρύματα (ορφανοτροφείο και σχολείο), ενώ υπογράμμισε την δυναμική παρουσία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην κοινωνία.

Ευγνώμονες ευχαριστίες εξέφρασε και προς τον κ. Κυβερνήτη και τους λοιπούς εκπροσώπους των αρχών της περιφερείας Niari για την τιμητική παρουσία τους.
Ακολούθησε εόρτια δοχή στους χώρους του παρακειμένου Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος», μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε οδικώς για την έδρα της Ι. Μητροπόλεως, στο Pointe-Noire.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: