e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης λειτουργώντας επί ερειπίων στην Καππαδοκία (Κυριακή Αγίων Πάντων 2019)


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πάντων (23-6-2019), στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Avanos ή Βάνεσα της Καππαδοκίας, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 

Κατάμεστος ο αύλειος χώρος του ναού από Ρωμηούς της Πόλης αλλά και προσκυνητές από την Ελλάδα. Επίσης, όμιλος προσκυνητών από την Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, υπό την ηγεσία του Μητροπολίτου κ. Παϊσίου.  Παρών και ο βοηθός της Μητροπόλεως Λέρου, Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος. 

Σημειωτέον ότι με τον Πατριάρχη συλλειτούργησε και ο Μητροπολίτης Τύχων (Tikhon Mollard), επικεφαλής της «Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Αμερική» (OCA). 

Κατά την Θ. Λειτουργία ο Πατριάρχης προέβη και σε χειροτονία Διακόνου.


















[πηγή: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ]

Δεν υπάρχουν σχόλια: