e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ο εόρτιος Εσπερινός στον σπηλαιώδη Ναό του Αγίου Παύλου στη θέση Βαβύλα, Καψάλι Κυθήρων


Του θεολόγου ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ

Τον "Πρώτο μετά τον Ένα", τον Απόστολο των Εθνών Παύλο, γιορτάσαμε απόψε με πανηγυρικό Εσπερινό στον ομώνυμο σπηλαιώδη Ναό που βρίσκεται δίπλα από την κοσμική παραλία του Σπαραγαρίου στη θέση "Βαβύλα", στο Καψάλι των Κυθήρων. 
     Ο Ναός αναφέρεται στον κατάλογο των εξωμονίων του Επισκόπου Κυθήρων Νεκταρίου Βενιέρη (1697), το δε σπήλαιο του Αγίου Παύλου εξερευνήθηκε το 1936 από το ζεύγος των Κυθηρίων Αρχαιολόγων Ιωάννου και Άννας Πετροχείλου. 
     Ο Εσπερινός στη μυσταγωγική ατμόσφαιρα του σπηλαίου ήταν μια εμπειρία ανεπανάληπτη και η ευλογία που νιώσαμε στη λατρευτική αυτή σύναξη μοναδική. Και του χρόνου!




























Δεν υπάρχουν σχόλια: