e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Αρχιερατικά Εσπέρια τιμώντας τον Προφήτη Ηλία στο μικρό χωριό Γύρι Ζακύνθου


Εσπέρας Παρασκευής, 19ης Ιουλίου 2019, στο ορεινό και γραφικότατο χωριό Γύρι, ένα από τα δύο μικρότερα της Ζακύνθου, για τον εόρτιο Εσπερινό του Προφήτη Ηλία, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό της εν λόγω Ενορίας. 
     Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ενώ την ομιλία έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στον αντιστασιακό χαρακτήρα του προφητικού έργου του τιμώμενου μεγάλου Προφήτη. 
     Μετά το πέρας των Εσπερίων, τα οποία απέδωσε ο Ιεροψάλτης κ. Ιωάννης Κλάδης, ακολούθησε λαϊκό γλέντι με μουσική, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, με συμμέτοχους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού και παραδοσιακά εδέσματα.
     Πολλά "εύγε" στον άξιο Εφημέριο π. Παύλο Ξένο και τους συνεργάτες του, για την όλη ευπρέπεια της γιορτής!
[Φωτογραφίες; Σπύρος Νέγκας]


























































1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Δημιουργήσαμε με ταπεινότητα ότι μπορούσαμε.