e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Ουκρανίας Επιφάνιος: «Η Εκκλησία της Ελλάδος de facto έχει αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» [photos]


Μετά τη Θεία Λειτουργία, στις 28 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε μια ουκρανική λιτανευτική πομπή από τον Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου προς το Μνημείο του Αγίου Πρίγκιπα Βολοντίμιρ, όπου τελέστηκε δέηση  με την ευκαιρία της 1031ης επετείου από το Βάπτισμα των Ρως του Κιέβου. Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος προεξήρχε της λιτανείας και της δεήσεως. Μαζί με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, το σύνολο της Ιεραρχίας, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο και πολυάριθμοι κληρικοί και πιστοί βρέθηκαν στο βάθρο του Αγίου Πρίγκιπα Βολοντίμιρ.

Επιπλέον, εκπρόσωποι της Μητέρας Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτασμό της επετείου του φωτισμού της πατρίδας μας με την Πίστη του Χριστού.

Κατά την επίσημη πομπή στους δρόμους του Κιέβου λιτανεύθηκαν απότμημα του Τιμίου Ξύλου και Ιερό Λείψανο του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, που είχαν φέρει από την Κωνσταντινούπολη οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στο τέλος των ιερών ακολουθιών, ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος ευχαρίστησε τους πιστούς που συμμετείχαν και τόνισε ότι η χαρά και τα χαμόγελα στα πρόσωπα αυτών που έλαβαν μέρος στους εορτασμούς μαρτυρούν την εν Χριστώ ενότητά τους.

Επίσης, ο Μακαριώτατος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα αναφορικά με το γεγονός ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας έχει ήδη στην πραγματικότητα αναγνωρισθεί από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας είπε: «Σήμερα, στη Θεία Λειτουργία, έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από την Ορθόδοξο Εκκλησία της Ελλάδος. Επίσης, πρόσφατα Επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησε με Επισκόπους της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη. Αυτό αποδεικνύει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος de facto έχει αναγνωρίσει την Αυτοκεφαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας».

28 Ιουλίου 2019

Από την Υπηρεσία Τύπου της Μητροπόλεως Κιέβου
της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: