e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Επίσκεψη στον Οίκο Γερόντων, στο φτωχό και απομακρυσμένο προάστιο Mfilou της κονγκολέζικης πρωτεύουσας


Το Σάββατο, 6η Ιουλίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων αφίχθη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό.

Αμέσως μετέβη στην έδρα του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών της Δημοκρατίας του Κονγκό (Σ.Χ.Ε.Κ), του οποίου τυγχάνει Πρόεδρος, όπου είχε εκτενή συνεργασία με τον πολιτικό μηχανικό της κατασκευαστικής εταιρείας, η οποία προεκρίθη σε σχετικό διαγωνισμό, για την άμεση έναρξη των εργασιών της εκ βάθρων ανακαινίσεως του κτιρίου που στεγάζει την έδρα του Σ.Χ.Ε.Κ.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο π. Ιάκωβο Ntsoumou Miayokela, τον Πρόεδρο κ. Adrian Hossie και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ενοριακού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου Brazzaville, ως και τον Εφημέριο του Ναού Τιμίου Προδρόμου Impfondo π. Τιμόθεο Ndzebé, πραγματοποίησε επίσκεψη τον Οίκο Γερόντων (Maison des Seniors) στο φτωχό και απομακρυσμένο προάστιο Mfilou της κονγκολέζικης πρωτεύουσας, για να προσφέρει μηχανήματα μικροβιολογικών εξετάσεων για τους πενήντα περιθαλπομένους απόρους γέροντες και γερόντισσες, προερχόμενα από την Ελλάδα.

Μετά την εγκάρδια υποδοχή από την Διευθύντρια κα. Rose Tchipoussou, τις προσφωνήσεις και την προσφορά της έμπρακτης αγάπης της τοπικής Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης περιηγήθηκε στους εξαιρετικούς χώρους του ευαγούς καθιδρύματος, ανακοινώνοντας επισήμως την έναρξη συστηματικών ποιμαντικών δράσεων και άλλων φιλανθρωπικών και ψυχαγωγικών πρωτοβουλιών επ’ ωφελείᾳ των πολυσεβάστων γερόντων από τον Εφημέριο και την Ενοριακή Κοινότητα Αναστάσεως Κυρίου.

Την επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτη και την δωρεά της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στον Οίκο Γερόντων εκάλυψε η κρατική τηλεόραση Télé Congo.

Το σύγχρονο γηροκομείο ιδρύθηκε το έτος 2015 από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Congo Assistance» υπό την προεδρία της Πρώτης Κυρίας, Εξοχ. κας Antoinette Sassou Nguesso, Μ. Ευεργέτιδος της Ι. Μητροπόλεως Μπραζαβίλ.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: