e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Λαμπρή φωτοθήκη από την Αρχιερατική Συλλειτουργία για τον Άγιο Διονύσιο (Ζάκυνθος, 24.8.2019)


Πρωί Σαββάτου, 24ης Αυγούστου 2019, στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, στην πόλη του Τζάντε. 
     Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Ζάμπιας κ. Ιωάννου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Αξώμης κ. Δανιήλ, του Θεοφ. Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβ. Λαρίσης κ. Ιερώνυμος. 
     Κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο μνημονεύτηκε ιεροκανονικώς στα Δίπτυχα ο Προκαθήμενος της νέας εν Ουκρανία Αυτοκέφαλης Εκκλησίας Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]
















































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: