e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Φωτοστιγμές από τα Εγκαίνια της Έκθεσης του "Αληθώς" με εθνικές φορεσιές της Ελλάδας σε μινιατούρες


Θερμό, όχι μόνο λόγω διαρκούς θέρους, ήταν το κλίμα το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Μορφωτικού Κέντρου "Αληθώς", στο Μπανάτο της Ζακύνθου, κατά τα Εγκαίνια της Έκθεσης Ελληνικών Εθνικών σε μινιατούρες, τις οποίες παρήγαγε το δημιουργικό μεράκι της Σοφίας Αθ. Τσιάρα, Νευρολόγου - Συντονίστριας Διευθύντριας της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς".

55 κούκλες ντύθηκαν φορέματα Ιστορίας από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας κι εκτέθηκαν, στο πλαίσιο των εφετινών πολιτισμικών δράσεων του Κέντρου "Αληθώς". Ευάριθμοι φιλότεχνοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση, τον δε απουσιάζοντα Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄ εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης.

Την δημιουργό των φορεσιών παρουσίασε δι' ολίγων στο κοινό ο υπεύθυνος του "Αληθώς" π. Παναγιώτης Καποδίστριας, η δε κ. Τσιάρα αναφέρθηκε συνοπτικά στο πώς αξιοποίησε τις κούκλες του εμπορίου και τους προσέδωσε άλλη διάσταση, εντάσσοντάς τες στην Παράδοση των διάφορων ελληνικών τόπων με νέα πνοή και διάρκεια. Ακολούθως απάντησε σε ερωτήματα των επισκεπτών της, ενώ προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Την γενική ευθύνη στησίματος της έκθεσης είχε ο Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας. 

Λειτουργία Έκθεσης: Κάθε μέρα έως τις 9 Σεπτεμβρίου από τις 6 έως τις 9 το βράδυ.




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: