Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ο νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους στον Οικουμενικό Πατριάρχη






Ο Άρχων Οφφικιάλιος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας,
κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, διορίστηκε πρόσφατα με απόφαση της Ελληνικής Κυβερνήσεως και πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε, σήμερα, Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, ο Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, προσφάτως διορισθείς υπό της εντίμου Ελληνικής Κυβερνήσεως ως νέος Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους.

Ο νέος Πολιτικός Διοικητής υπέβαλε τα σέβη του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και Επίσκοπο του Αγίου Όρους και ζήτησε την πατριαρχική ευλογία με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων πολυεύθυνων καθηκόντων του.

Ο Παναγιώτατος, ο οποίος θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου, ευχήθηκε στο νέο Πολιτικό Διοικητή γόνιμη και καλλίκαρπη υπηρεσία, ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας στον Ιερό Άθω, αρχαίο τμήμα της Κανονικής δικαιοδοσίας του Οικουμενι-κού Θρόνου.

Κατά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτατο ο κ.Μαρτίνος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρίνα, τον Δρ. Γεώργιο Πενέλη, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου και τη σύζυγό του, καθώς και από τον Δρ. Γρηγόριο Πενέλη.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.