e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Έπαινος Οικουμενικού Πατριάρχου για τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψη Ομίλου προσκυνητών από την Μητρόπολη Φθιώτιδος -υπό τον Τοποτηρητή- στο Φανάρι (23.9.2019), μίλησε με θερμούς λόγους και για τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, με τον οποίον είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση. Είπε χαρακτηριστικά: 

“Εστάθη πάντοτε εις το πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου [... ] στις διάφορες διορθόδοξες Επιτροπές, στις οποίες εξεπροσώπησε επαξίως την Εκκλησία της Ελλάδος, υπήρξε πάντοτε υποστηρικτής των θέσεων της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας, μας εβοήθησε, συνέβαλε εις τον καταρτισμόν των κειμένων και στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και στη Γενεύη παλαιότερα, κατά τας προπαρασκευαστικάς φάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, και πρόσφατα στο Ουκρανικό θέμα, ήταν πάντοτε στο πλευρό μας και επιλαμβάνομαι της ευκαιρίας για να του εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας και την πατριαρχική ευαρέσκεια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: