e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Αρχή της Ινδίκτου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στο Lagos της Νιγηρίας


Με την ευκαιρία της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 (Αρχή της Ινδίκτου), ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος προεξήρχε της ευχαριστιακής συνάξεως στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου Lagos Νιγηρίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Αλέξανδρος τέλεσε τον Αγιασμό για την νέα χρονιά και απηύθυνε ευχές και νουθεσίες προς τον κλήρο και το λαό της Μητρόπολης προσκαλώντας όλους σε ένα νέο ξεκίνημα, σε μια πνευματική, και όχι μόνο, αναγέννηση χρησιμοποιώντας τους λόγους του Νεεμία «αναστώμεν και οικοδομήσωμεν». Αντιμέτωπη η τοπική Εκκλησία με πολλές προκλήσεις οφείλει να προσεύχεται θερμά στον Κύριο να της δώσει την δύναμη και την αποφασιστικότητα να σταθεί και να «ξαναχτίσει τα τείχη Ιερουσαλήμ». Και, όπως ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης, το ξεκίνημα γίνεται από τους κληρικούς, οι οποίοι προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε 3ήμερο συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος του ιερέα στον 21ο αιώνα: Ποιμαντικές, λειτουργικές και ιεραποστολικές προκλήσεις» που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην συνέχεια ο κ. Αλέξανδρος αναφέρθηκε στον εορτασμό της ημέρας προστασίας περιβάλλοντος και τις πρωτοβουλίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας που ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τις δράσεις του οποίου ακολουθούν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες και φυσικά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να δίνει τη μαρτυρία του και σε αυτόν τον χώρο. Αμέσως μετά αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Οικουμενικού Πατριάρχου από τον Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα. 

Κατακλείοντας ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Νιγηρία τα τελευταία χρόνια και ζήτησε από όλους να προσεύχονται για την Κτίση και να σέβονται τη δημιουργία του Θεού.








Δεν υπάρχουν σχόλια: