e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Δηλώσεις Μητροπολίτη Κερκύρας, ενώπιον του Αγ. Σπυρίδωνος, υπέρ Ονουφρίου και κατά της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας [video]


Ενώπιον του σεπτού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος, εντός του ιερού χώρου της μόνιμης προσκυνήσεώς Του, δηλώσεις του Μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκταρίου προς Μητροπολίτη Οδησσού Αγαθάγγελο της ρωσικής εκκλησιαστικής παρουσίας της Ουκρανίας: 

"Για μένα προσωπικά όσο υπάρχω μητροπολίτης εδώ η κανονική Εκκλησία θα είναι η Εκκλησία του Μακαριωτάτου Ονούφριου!"

"Γνωρίζουμε και την αλήθεια γνωρίζουμε και την κανονικότητα και αγαπούμε την κανονική Εκκλησία (Ουκρανίας). Για αυτό και η Εκκλησία της Ελλάδος δεν βιάστηκε να αναγνωρίσει την Εκκλησία των σχισματικών, και παραμένουμε και πιστεύω ότι θα παραμείνουμε πάντοτε με την Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (υπό τον Ονούφριο)."

"....εκτιμώ και σέβομαι βαθύτατα τον Μητροπολίτη Ονούφριο".



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οταν θα αναγνωριστει απο τη Συνοδο η κανονικη αυτονομη εκκλησια τι θα πει?