e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

"Μυριώνυμον Εύχος". 3τομη τιμητική έκδοση για τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα


Γράφει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 

Από πέρυσι (2018) είχα την εξαιρετική τιμή να προσκληθώ ως ένας εκ των πολλών συμμετόχων και συγγραφέων μιας σχεδιαζόμενης τιμητικής επιστημονικής εκδόσεως για τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, στο πλαίσιο των διοργανουμένων εορτίων εκδηλώσεων επί τη επετείω του Χρυσού Ιωβηλαίου Ιερωσύνης (1969) και του Αργυρού Ιωβηλαίου Αρχιερωσύνης (1994) του Σεβασμιωτάτου.

Εδώ αξίζει να αναγραφούν τα Μέλη της Επιτροπής Εκδόσεως: 
  • Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Καθηγητής Λειτουργικής - Πρόεδρος Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης
  • Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας, Πρωτοσυγκελλος Ι. Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Πλαταμώνος
  • Ιωάννης Καραβιδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Καινής Διαθήκης Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
  • Βασιλική Κώστα, Ομότιμη Καθηγήτρια Νευρολογίας Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
  • Χαράλαμπος Ατματζίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Καινής Διαθήκης Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Έχοντας ήδη αποστείλει την προσωπική συμβολή μου στην επιστημονική έκδοση, έλαβα προ ημερών πρόσκληση για την παρουσίασή της, η οποία είναι τρίτομη και φέρει τον γενικό τίτλο "Μυριώνυμον Εύχος"

Η εν λόγω έκδοση, λοιπόν, θα παρουσιασθεί επίσημα το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019, στις 7.30 μ.μ., στον Χώρο Τεχνών Δήμου Βεροίας. Την παρουσίαση θα κάνουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο Σε. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019, από τις 7 έως τις 10.30 το πρωί, θα γίνει Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Παλαιό Ι. Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας.

Από την θέση αυτήν συγχαίρουμε με τη χαρά των Ιωβηλαίων του αγίου Βεροίας, ευχαριστούμε για την τιμή της πρόσκλησης σε κοινωνία στη χαρά αυτήν, ευχόμαστε μάλιστα ο Τιμώμενος να διατηρεί και μεταδίδει τη Χαρά και τη Χάρη της συνάφειας με τον Κύριο της Δόξης επί πολλές ακόμη δεκαετίες! Άξιον και δίκαιον εστί!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: