e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ποιος είναι ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Πέτρος


Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Πέτρος (κατά κόσμον Παναγιώτης Παργινός) γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Είναι απόφοιτος της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ. Σπούδασε Αγγλική και Ελληνική Φιλολογία, στα Πανεπιστήμια του Witwatersrand και του Johannesburg. Δίδαξε την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό στο ΣAΧΕΤΙ και διορίστηκε διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Σχολής.

Τον Φεβρουάριο του 1998 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Καμερούν και νυν Πατριάρχη Αλεξανδρείας, κ.κ. Θεόδωρο Β΄, και τον Δεκέμβριο, Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας Ιωάννη.

Θεολογία σπούδασε μέσω του εν Αμερική αγγλόφωνου παραρτήματος του BALAMAND, όπου τελείωσε και MASTER στον τομέα της Εκκλησιολογίας. Δεύτερο MASTER, με θέμα την Ορθόδοξη Νηπτική Παράδοση, τελείωσε στο Καθολικό Κολλέγιο του Αγ. Αυγουστίνου στο Γιοχάννεσμπουργκ. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα Χριστιανικής Ηθικής, Παιδαγωγικής, Διαχριστιανικού και Διαθρησκευτικού Διαλόγου, Ποιμαντικής και Ψυχολογίας. Κατέχει πτυχίο – LICENTIATE στην Υπαρξιακή Ψυχολογία (LOGOTHERAPY). Το 2019, στο Πανεπιστήμιο του North West, τελείωσε και διδακτορικό πάνω σε θέμα του Διαλόγου με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Υπηρέτησε ως ιερέας της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, αρχικά στον Ναό του Αγίου Νεκταρίου και κατόπιν ως εφημέριος του Ναού της Υπαπαντής της Σχολής ΣΑΧΕΤΙ, όπου δίδασκε και θρησκευτικά στο Γυμνάσιο και Λύκειο. Επέβλεπε ταυτόχρονα την διδακτέα ύλη για τα κατηχητικά σχολεία της Μητροπόλεως και είχε στενές επαφές με τη νεολαία και τους φοιτητές, οι οποίοι συχνά τον καλούσαν να τους μιλήσει για διάφορα θέματα, που αφορούν στην πνευματική ζωή τους. Εργάστηκε επίσης ως καθηγητής στο Κολλέγιο του Αγ. Αυγουστίνου, όπου παρέδιδε μαθήματα Εκκλησιαστικής Ιστορίας, Θρησκειολογίας και Οικουμενικής Κίνησης και Διαλόγου.

Το 2017, με τις ευχές του Μακ. Πάπα Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄ και της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, ίδρυσε, οργάνωσε και διευθύνει την Ακαδημία του Αγίου Μάρκου, η οποία προσφέρει Θεολογικές Σπουδές εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας.

Προτάσει της ΑΘΜ και ψήφοις κανονικαίς της Ιεράς Συνόδου, εξελέγη την 9η Οκτωβρίου 2019 Μητροπολίτης Άκκρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: