e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Επίσκεψη του Επισκόπου Γκούλου κ. Σιλβέστρου στην Αιθιοπία


Αυτές τις ημέρες, μετά από πρόσκληση του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στην Αδδίς Αμπάμπα, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σίλβεστρος.
     Σήμερα, Κυριακή 13η Οκτωβρίου 2019, οι δυο Ιεράρχες συλλειτούργησαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα.
     Ο Σεβασμ. κ. Δανιήλ καλωσόρισε τον Θεοφιλ. κ. Σίλβεστρο στην αιθιοπική πρωτεύουσα, εκφράζοντας τη χαρά της εν Αιθιοπία Τοπικής Εκκλησίας για την έλευσή του, η οποία ας σημειωθεί πως είναι η πρώτη επίσκεψη Αφρικανού Επισκόπου στην Αδδίς Αμπάμπα. 
     Επίσης, ο Μητροπολίτης μετέφερε την πατρική αγάπη και τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β προς τους πιστούς.
     Ο Θεοφ. εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του ανάμεσα στους εν Αιθιοπία Ορθοδόξους, ευχαρίστησε τον Σεβασμ. κ. Δανιήλ για την πρόσκληση και ομίλησε για την "σπορά του Ευαγγελλίου" της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στην Ουγκάντα.
     Ο Σεβασμ. προσέφερε στον Θεοφιλ. σταυρό ευλογίας, για να αγιάζει τους Ορθοδόξους πιστούς της Επαρχίας του.
     Παρόντες, η Επιτετραμμένη της Ελλάδος κ. Βασιλική Σκαλιστήρα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Δημήτριος Συκάς.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: