e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μητροπόλεως Γαλλίας ο π. Νικόλαος Ξένος


Κείμενο: π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που φθάνουν έως εμάς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ προήγαγε στην ευθυνοφόρο θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της κατ' αυτόν περιώνυμης Ιεράς Μητροπόλεως, τον μέχρι τούδε Αρχιερατικό Επίτροπο Παρισίων π. Νικόλαο Ξένο, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Εφημέριο του Ι. Ναού Υπαπαντής του Κυρίου Sartrouville

Κι εμείς εκ του μακρόθεν ευχόμαστε από καρδιάς στον αγαπητό μας π. Νικόλαο, το ευγενές ζακυνθινόπουλο που διαπρέπει στη Γαλλία, τόσο στον χώρο της εκεί ορθόδοξης Εκκλησίας υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, να έχει ψυχοσωματική υγεία και άνωθεν δύναμη, ώστε με αποτελεσματικότητα να συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία της διοίκησης της Μητροπόλεως Γαλλίας, υπό το ωμοφόριο του άξιου Ποιμενάρχου του, κατ' επέκταση δε την εύκλεια του αειφεγγούς Φαναρίου. Άξιος!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: