e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Οι Κερκυραίοι ας μην ανησυχούν. Ο τουρισμός εκ Ρωσίας δεν θα μειωθεί εξαιτίας Ουκρανικού


Οι Κερκυραίοι ας μην ανησυχούν. Ο τουρισμός από Ρωσία δεν πρόκειται να μειωθεί επ' ουδενί. Το αντίθετο μάλιστα! Η εκκλησιαστική κρίση στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου (και τώρα της Εκκλησίας της Ελλάδος) με το Πατριαρχείο Μόσχας, εξαιτίας της παροχής Αυτοκεφαλίας από πλευράς της Μητρός Εκκλησίας στην Ουκρανία, δεν αγγίζει την Κέρκυρα.

Προς τούτο έχει προβλέψει ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος διαφοροποιήθηκε γενναιοφρόνως από το Φανάρι και την προϊσταμένη του Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως ευθαρσώς δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας ότι, εκτός από τους εκκλησιολογικούς λόγους, υπεραμύνεται του ρωσικού τουρισμού στην Κέρκυρα. Θυμίζουμε τη σχετική αποστροφή του: "[...] Για το νησί μας δεν ανησυχώ... Δεν θα έχει πρόβλημα ο τουρισμός και η οικονομία της Κέρκυρας από τους Ρώσους...". Και παρακάτω επανέρχεται: "[...] Δεν κρύβω ότι σκέφτηκα τις επιπτώσεις που θα είχε για την Οικονομία και τον Τουρισμό της Κέρκυρας αν υπήρχε αποκοπή της Ρωσίας από το νησί μας. [...]".

Ήδη η Ρωσική Εκκλησία εκδίδει δελτία ταξιδιωτικών οδηγιών απαγόρευσης περιηγήσεων των Ρώσων σε περιοχές της Ελλάδας, όπου οι Μητροπολίτες, εν πρώτοις ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, διάκεινται φιλικώς με τη νεογέννητη αδελφή Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. Ήδη (πέραν του Βαρθολομαίου), τιμωρήθηκαν: Αθήνα, Λαγκαδάς, Βέροια, Άρτα, Τρίκαλα, Βόλος. Είναι σαν να λέει ex cathedra η παν-δυνατή Ρωσία: "Τι θέλατε να σηκώσετε κεφάλι, κακόμοιροι; Τα βάλατε με ολόκληρη αυτοκρατορία και θα την γλιτώνατε;;; Υποστηρίξατε το Φανάρι;;; Θα εξαφανισθείτε από τον χάρτη!!!" Και αναμένεται σειρά παρόμοιων αφοριστικών δελτίων.

Όμως η Κέρκυρα δεν διατρέχει τέτοιους κινδύνους. Γι' αυτό και οι Ρώσοι κυκλοφορούν παντού στους ωραίους Κορφούς! 






Για όλα έχουν γνώσιν οι φύλακες. Η τοπική Εκκλησία ανθίσταται κατά της τετελεσμένης Ουκρανικής Εκκλησίας και συνεπώς υποστηρίζει την τοπική οικονομία, μη διακινδυνεύοντας τον τουρισμό τον εκ Ρωσίας! Μάλιστα, για όσους δεν επισκέφτηκαν το πλουσιοπάροχο κατάστημα αναμνηστικών ειδών στο Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, έχουν τρόπο εύκολο ή άμεσο να λάβουν ευλογίες από το νησί των Φαιάκων, έχει η Μητρόπολη έχει προβλέψει να υπάρχει στον παγκόσμιο ιστό σπουδαίο ηλεκτρονικό κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών, αγγλιστί και ρωσιστί, το οποίο ασμένως προτείνουμε στον σύνδεσμο: shop.agiospyridon.com



Οι Κερκυραίοι ας μην ανησυχούν. Έχει μεριμνήσει ο οικείος Μητροπολίτης: "[...] Δεν κρύβω ότι σκέφτηκα τις επιπτώσεις που θα είχε για την Οικονομία και τον Τουρισμό της Κέρκυρας αν υπήρχε αποκοπή της Ρωσίας από το νησί μας. [...]".

Π. Ν. Κ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: