e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Πατριαρχικός Εσπερινός στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Ρότερνταμ


Πατριαρχικός Εσπερινός για την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου τελέστηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, χοροστατούσης της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού της Ολλανδίας από πιστούς τόσο του Ρότερνταμ, όσο και των λοιπών ενοριών, ενώ μικρά παιδιά τον έραναν με άνθη και έψαλλαν το Απολυτίκιο του Αγίου Νεκταρίου στα Ολλανδικά. 
Στο τέλος του Εσπερινού ο Παναγιώτατος ανέγνωσε Τρισάγιο για τον εκλιπόντα μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρό Χρυσόστομο, καθώς και τους διατελέσαντες αρχιερείς της Μητροπόλεως Βελγίου του μεν μακαριστού Μητροπολίτου Βελγίου και αποθανόντος ως πρώην Κώου και Νισύρου κυρού Αιμιλιανού Ζαχαρόπουλου, του δε μακαριστού Βοηθού Επισκόπου Ευεμενείας κυρού Μαξίμου Μαστίχη. 
Στον κατάμεστο από κόσμο Ναό παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο εν Γερμανία και Ολλανδία Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Αντιοχείας κ. Ισαάκ, ο εν Βελγίω και Ολλανδία Επίσκοπος του Πατριαρχείου Γεωργίας κ. Δοσίθεος, εκπρόσωπος του εν Ολλανδία Ρώσου Αρχιεπισκόπου Πρεσβύτερος Michael Baker, ο Καθολικός Επίσκοπος του Ρότερνταμ κ. Hans van den Hende, ο Παλαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Ουτρέχτης κ. Joris Vercammen, o Έλληνας Πρέσβυς στην Ολλανδία κ. Νικόλαος Πλεξίδας, ο Κύπριος Πρέσβυς κ. Ελπιδοφόρος Οικονόμου και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. 

































Δεν υπάρχουν σχόλια: