e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Δύο άτομα οι... διαδηλωτές έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Σε ελληνικές ιστοσελίδες δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες ρεπορτάζ για μια "πρωτοφανή διαδήλωση κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Ελλαδικής Εκκλησίας λόγω Ουκρανίας", που πραγματοποιήθηκε, τάχα, στην Μόσχα, έξω από το κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας.
Η φωτογραφία που πλαισίωνε το θέμα ήταν η ακόλουθη. Δεσπόζει ο ακραίος κληρικός Vsevolod Chaplin, με "πιστούς" δίπλα του. Τις εξτρεμιστικές θέσεις του συγκεκριμένου κληρικού είχαμε παρουσιάσει, για ιστορικούς λόγους, σε πρόσφατη  ανάρτησή μας. 
Η φωτογραφία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι από κάποια άλλη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Δημοσιεύουμε εδώ τις φωτογραφίες δύο μόνο ιερέων "διαδηλωτών" του Vsevolod Chaplin και ενός ακόμη. Ποζάρουν με αυτοσχέδια πανώ ανά χείρας.
Η είδηση για την "διαδήλωση" προέκυψε, ουσιαστικά, από εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε στα ρωσικά ΜΜΕ, για πολλοστή φορά, ο Vsevolod Chaplin.
Η Ελληνική Πρεσβεία στην Μόσχα πληροφορήθηκε την ανύπαρκτη διαδήλωση από τα ΜΜΕ.
Και το προσωπικό της Πρεσβείας ακόμα απορεί για την έκταση που πήρε ένα μη γεγονός.
Φαίνεται, τελικά, πως ούτε ο "πιστός" ρωσικός λαός είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει την Εκκλησία του στην οδό της απωλείας...
Οι φωτογραφίες των δύο μοναχικών διαδηλωτών είναι από ρωσική πηγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: