e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας λειτουργός στην Ουψάλα


Την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας, μόνος, στην ενορία του Αποστόλου Παύλου Ουψάλας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ π. ΙΑΚΩΒΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ:

Σπατάλησα τον χρόνο μου χθες το βράδυ, διαβάζοντας ένα ασήμαντο ρεπορτάζ για έναν μητροπολίτη που πήγε και λειτούργησε, στην επαρχία που του έλαχε, "σ᾽ ένα μικρό χωριό", ως ανέφερε το δημοσίευμα. Αναρωτήθηκα πού είναι η είδηση, τί το ξεχωριστό έκανε και για ποιο λόγο η προβολή του;

Με αποζημίωσε ο Θεός και στη συνέχεια, στην προσωπική σελίδα του μητροπολίτου Σουηδίας κ. Κλεόπα, του ομογάλακτου συμφοιτητή μου από τα χρόνια της Βοστώνης, αντίκρυσα φωτογραφίες του Καλού Ποιμένα. Ο δεσπότης διέμενε στο 113 κι εγώ στο 111 ... ανάμεσά μας, στο 112, άλλος κληρικός τις ...

Η ενορία της Ουψάλας δεν είχε Κληρικό κι έτσι, παίρνοντας τα ιερατικά του άμφια και το μικρό ωμοφόριό του, έπραξε το αυτονόητο, το καθήκον του. Πήγε ν᾽αγιάσει, να κατηχήσει και να διακονήσει το ποίμνιό του. Ένοιωσα τον κόπο, τον μόχθο και την αγωνία του, Κυριακή ημέρα να μην μείνει αλειτούργητος ο κόσμος. Βούρκωσαν τα μάτια μου, θυμούμενος όταν από το Μπρουκλάιν, περπατούσα για ώρα μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Βοστώνης για να μην πληρώσω εισιτήριο στο μετρό. Στη συνέχεια έπαιρνα το τρένο για τη Νέα Υόρκη, το μετρό για την Κορώνα όπου το σπίτι και το αυτοκίνητο του αδελφού και συλλειτουργού μου Κλεόπα. Τα πάντα στη διάθεσή μου, να τα χρησιμοποιήσω για την διακονία μου στην αρχιεπισκοπή Αμερικής για την εξασφάλιση των διδάκτρων και τροφείων της Σχολής. Τα τριήμερα αυτά βρισκόμουν σε έναν μικρό παράδεισο, αυτόν του κόπου του που με αγάπη μου παραχωρούσε πάλιν και πολλάκις. Αιτία αυτής της ξενιτείας η κακοήθεια και η διαβολή του ενοίκου του 112.

Είναι αγαπητική και μη θεωρηθεί κάτι άλλο, η διακονία της αλήθειας στο πρόσωπο του αδελφού και φίλου. Γνωρίζω πως όσα κάνει είναι προϊόντα αγάπης, σε μια δύσκολη επαρχία, που ο Θεός του εμπιστεύθηκε. Εύχομαι με την ίδια ευθύνη και συνείδηση να διακονεί στη Σουηδία ή όπου αλλού ο Θεός επιτρέψει την Εκκλησία του Χριστού, προς δόξαν Του και της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Άξιος!




















Δεν υπάρχουν σχόλια: