e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Χριστούγεννα 2019 στην Addis Ababa της Αιθιοπίας



Με τη συγκινητική προσέλευση δεκάδων Ορθοδόξων πιστών της Αιθιοπίας, εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς η μεγάλη δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων στην Αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπάμπα.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ.

Παρευρέθησαν ο Επιτετραμμένος της Ελλάδος κ. Νικόλαος Κανλής, ο Πρέσβυς της Σερβίας κ. Alexandar Ristic, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Δημήτριος Συκάς, μέλη της Παροικίας, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές, σπουδάστριες και μαθητές των Ελληνικών Σχολείων και Ορθόδοξοι πιστοί Έλληνες, Αιθίοπες, Ρώσσοι, Σέρβοι, Σύριοι και Γάλλοι.

Ο Σεβασμ. ανέγνωσε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου κ.κ. Θεοδώρου Β, το οποίο και διανεμήθηκε προς όλους τους πιστούς.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ευλογία του Χριστόψωμου, ενώ εψάλησαν από τους μαθητές τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: