e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Προχριστουγεννιάτικο Ιερατικό Συλλείτουργο στο Σαρακηνάδο Ζακύνθου


Πρωί Σαββάτου προ των Χριστουγέννων, 21ης Δεκεμβρίου 2019, στο γραφικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου της Ενορίας Σαρακηνάδου Ζακύνθου. 
     Οι περίοικοι του Ναού, κατά την συνήθειά τους, φρόντισαν να λειτουργηθεί ο Ναός της γειτονιάς τους, δεδομένου ότι δεν μπορεί να λειτουργηθεί ανήμερα της μνήμης του εν λόγω Αγίου, διότι λειτουργείται ο κεντρικός Ναός της Ενορίας, ο οποίος τιμάται κι εκείνος επ' ονόματι του Αγίου των Μυρέων. 
     Σήμερα η γειτονιά προεόρτασε τα Χριστούγεννα, ενώ κοινώνησαν και οι περισσότεροι από το εκκλησίασμα. Έγινε και το Μνημόσυνο της μακαριστής Αγγελικής Κοντονή-Ζέπου. 
     Συλλειτούργησαν ο προσκεκλημένος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο Μέγας Οικονόμος Νικόλαος Βόσσος και ο οικείος Εφημέριος π. Πέτρος Παράσχης. Ο π. Παναγιώτης ομίλησε προς το εκκλησίασμα σχετικά με τη σημασία της Ενανθρωπήσεως του δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος και πώς προσεγγίζεται το Μυστήριο τούτο.
     Ακολούθησαν καφές, κεράσματα και αρχοντικό γεύμα στην οικία του κ. Διονυσίου Κοντονή-Ζέπου εις μνήμην των γονέων του.







































Δεν υπάρχουν σχόλια: