e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Προσκυνηματική επίσκεψη Αγιορειτών Καθηγουμένων και Πατέρων στο Φανάρι


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Σεπτό Κέντρο προκειμένου να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη για την πρόσφατη επίσκεψή του στις Ι.Μονές Ξενοφώντος και Παντοκράτορος, πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019,  οι Καθηγούμενοι αυτών, Αρχιμ. Αλέξιος και Αρχιμ. Γαβριήλ, μαζί με μοναχούς των Αδελφοτήτων τους.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους ο Πατριάρχης θυμήθηκε με συγκίνηση τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν παντού,  κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, οι Αγιορείτες πατέρες και τις θερμές εκδηλώσεις αγάπης και αφοσίωσής τους προς τη Μητέρα Εκκλησία. Και με την ευκαιρία τόνισε τους υπάρχοντας ακατάλυτους ιερούς δεσμούς μεταξύ του Ιερού Κέντρου του Φαναρίου και του Αγίου Όρους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: