e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Άγγελμα Χειροτονίας νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Ζακύνθου


Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη, 22α Ιανουαρίου 2020, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιωσήφ του Κρητός, του οποίου το ολόσωμο Λείψανο θησαυρίζεται στο Γαϊτάνι Ζακύνθου από το 1669, στον Ναό όπου φυλάσσεται, ήτοι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, μαζί με το πανηγυρισμό του Ηγιασμένου Πατρός, θα γίνει, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, η Χειροτονία σε Πρεσβύτερο τού επί επτά χρόνια Διακόνου Ανδρονίκου Αγαλιανού, εκ της Αδελφότητος της σεβασμίας Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου.

Σημειωτέον ότι ο υπό χειροτονίαν 30χρονος Διάκονος είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Θεολογίας από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: