e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Για προσκύνημα στον κατάλευκο Καθεδρικό Ναό της Υπαπαντής Φηρών Σαντορίνης


Ταξίδεψε και φωτο-αποτύπωσε ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ



Η Υπαπαντή της Θεοτόκου γνωστή στο παρελθόν και ως "Παναγία του Μπελώνια", (μιας και ήταν ιδιοκτησία της ομώνυμης οικογένειας), είναι η Μητρόπολη του νησιού. Ο παλιός ναός, κτίσμα του 1827, ανακατασκευάστηκε μετά την καταστροφή που υπέστη από τον σεισμό της 9ης Ιουλίου του 1956. 
     Σήμερα στην καλντέρα των Φηρών θα βρείτε τον ολόλευκο ναό με τις καμάρες στην πρόσοψή του, το ψηφιδωτό στον προαύλιο χώρο του και την μαγευτική θέα προς τη θάλασσα και το ηφαίστειο. Τις υπέροχες τοιχογραφίες στο εσωτερικό του ναού έχει φιλοτεχνήσει ο Σαντορινιός ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής. Ο ναός της Υπαπαντής γιορτάζει στις 2 Φεβρουαρίου. 



[Αυτή η φωτο προέρχεται από το διαδίκτυο]




Δεν υπάρχουν σχόλια: