e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Στην αιωνιότητα ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μπράβος, Εφημέριος Γλύφας Ηλείας


Στην αιωνιότητα και πλήρης ημερών 91 ετών, μετέβη την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 κλίνοντας τα μάτια του, στην σκηνή του πρόσκαιρου βίου,  ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μπράβος Συνταξιούχος Εφημέριος του Ναού Αγίας Μαρίνης Γλύφας Ηλείας, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα την ζωή του, αλλά και την θεάρεστη ιερατική διακονία του, με τους εκεί πρόσφυγες εκ της Μικράς Ασίας αφού τους διακόνησε άοκνα, ευσυνείδητα και με αυτοθυσία για πάνω από μισό αιώνα, ως  σεμνός άνθρωπος του Θεού και πιστός Λειτουργός των αρρήτων Μυστηρίων Του!

Η εκδημία προς Κύριον ενός Ιερέως, βεβαίως γεννά αισθήματα χαρμολύπης. λυπούμαστε ανθρωπίνως που έφυγε ένας καλός Ιερεύς του Υψίστου, αλλά παράλληλα χαιρόμαστε διότι πιστεύουμε εις την Ανάσταση του Κυρίου μας και προσευχόμαστε ο Μέγας Αρχιερεύς Ιησούς Χριστός, να ανοίξει τις πύλες της Ουρανίου Βασιλείας Του και να τον αναδείξει άξιο λειτουργό του επουράνιου θυσιαστηρίου Του!

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη πάνδημα το μεσημέρι της Τρίτης 14 Ιανουαρίου 2020, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, χορείας Ιερέων αλλά και καλλίφωνων Ιεροψαλτών στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης, τον οποίο και ανέγειρε με πολλούς προσωπικούς αγώνες και θυσίες κατά τα έτη 1980-1998. Ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης στον μεστό και γλαφυρό επικήδειο λόγο του, αναφέρθηκε εντενώς στα ποικίλα χαρίσματα που κοσμούσαν τον αείμνηστο π. Αθανάσιο, ενώ επίσης επικήδειους λόγους εκφώνησαν εκ μέρους του Δήμου Πηνειού ο Αντιδήμαρχος κ. Σπυρίδων Βασιλείου και ο τέως Πρόεδρος του Δ.Δ.  Λυγιάς-Γλύφας κ. Κωνσταντίνος  Λυκογιάννης.

Ο αείμνηστος Κληρικός γεννήθηκε στη Λυκούρια Καλαβρύτων το έτος 1929. Άσκησε καθήκοντα Εφημερίου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Γλύφας από το 1963 μέχρι και το 2015. Η αείμνηστη Πρεσβυτέρα του Ειρήνη Εψίμου από την Κάτω Παναγιά Κυλλήνης, η οποία εκοιμήθη κατά το παρελθόν έτος ήταν Μικρασιατικής καταγωγής. Απέκτησαν δύο εκλεκτά τέκνα την  Αναστασία και τον Γεώργιο, στους οποίους ευχόμεθα  να έχουν υγεία, να προσεύχονται αενάως υπέρ του αοιδίμου πατρός τους, ενώ παράλληλα να λάβουν την εξ ύψους παρηγορία και παραμυθία στο πένθος τους, μην ξεχνώντας όμως ότι την λύπη του πρόσκαιρου αποχωρισμού, την διαδέχεται η χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας!

Η μνήμη του Κεκοιμημένου αδελφού αλλά και Σεβαστού Ιερέως του Θεού π. Αθανασίου Μπράβου, ας είναι Αιωνία!!

Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας




















Δεν υπάρχουν σχόλια: