e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Θεοφάνια στην πόλη Grenoble της Γαλλίας, με το ιουλιανό ημερολόγιο (19.1.2020)


Στη Γκρενόμπλ της Ανατολικής Γαλλίας ταξίδεψε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος όπου έκοψε την Βασιλόπιτα της Ελληνικής Κοινότητας της πόλεως και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου επίσης εόρτασαν τα Θεοφάνια, κατά το ιουλιανό ημερολόγιο, η Γεωργιανή Κοινότητα και πολλοί ενορίτες προερχόμενοι από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας.

Ο νέος Προϊστάμενος του Ι. Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γεώργιος Βασιλάκης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας, ευχαρίστησαν τον Επίσκοπο Μελιτηνής για την επίσκεψή του και του ευχήθηκαν για το νέο έτος.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ευχήθηκε στον νέο Προϊστάμενο του Ι. Ναού που διαδέχθηκε τον μακαριστό π. Γεράσιμο Σκαρτσή.


























Δεν υπάρχουν σχόλια: