e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Βεροίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο [photos]


Κατά το διάστημα 8 με 11 Ιανουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αθηναγόρα Μπίρδα και από ομάδα κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και λαϊκών συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σεβ. Βεροίας και η συνοδεία του επισκέφθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου έγιναν δεκτοί από τον Παν. Οικουμενικό Πατριάρχη  κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος τους υποδέχθηκε μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδους και άλλους παρεπιδημούντες Αρχιερείς στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Σεβ. κ. Παντελεήμων προσεφώνησε τον Παναγιώτατο και του επέδωσε τον μεγαλόσταυρο του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων καθώς και την τρίτομη χαριστήρια έκδοση με τίτλο: «Μυριώνυμον Εύχος» που εκδόθηκε και παρουσιάστηκε προσφάτως στη Βέροια με αφορμή την επέτειο του Χρυσού Ιωβηλαίου Ιερωσύνης και του Αργυρού Ιωβηλαίου Αρχιερωσύνης του.

Ο Παναγιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική διάκριση αλλά και για την προσήλωση του στην Μητέρα Εκκλησία απηύθυνε πατρικούς λόγους και ευχές.

Τις υπόλοιπες ημέρες ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν και προσκύνησαν σε ορθόδοξους ναούς και μοναστήρια και ιερά μνημεία του Βυζαντινού Πολιτισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: