e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Έτοιμος ο διάκοσμος για την εορτή του Βαγιώνε 2020 στο Μπανάτο. Αύριο live τηλε-μετάδοση


Αγαπητοί φίλοι, τόσο της Ενορίας μας, όσο και του "Νυχθημερόν", 

όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από αύριο θα τελέσουμε όλα (ή σχεδόν όλα) τα ιερά δρώμενα του Μεγαλοβδόμαδου και του Πάσχα, σύμφωνα με τα επιτρεπόμενα, στο πλαίσιο των προστατευτικών μέτρων για τη μη εξάπλωση του θανατηφόρου Ιού που ενέσκηψε ανά την οικουμένη.

Αύριο το πρωί, λοιπόν, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, θα τελεσθεί η θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, παρόντων έσω του Ναού τεσσάρων ατόμων εν συνόλω. Τούτο σημαίνει ότι δεν δύνασθε να εκκλησιασθείτε με φυσική παρουσία, διότι  οι θύρες θα είναι κεκλεισμένες. Θα προσευχηθούμε εμείς για εσάς, εννοείται! 

Όμως, θα έχετε την ευκαιρία εκ του μακρόθεν και μάλιστα μέσω της πλατφόρμας του facebook, να παρακολουθήσετε από το σπίτι σας τη θεία Λειτουργία. Και τούτο, τεχνολογίας επιτρεπούσης. Η μετάδοση θα αρχίσει λίγο μετά τις 8.30. Εάν δεν μπορέσετε να "εκκλησιασθείτε" εκείνη την ώρα, θα μας βρείτε και αργότερα, ό,τι ώρα θελήσετε, τόσο στη σελίδα μας στο facebook, όσο και από εδώ, στο "Νυχθημερόν", σε ειδική δημοσίευση.

Ο κλασικός διάκοσμος της ζακυνθινής γιορτής του Βαγιώνε δεν έγινε όπως θα επιθυμούσαμε, αλλά αιφνιδίως κάποιοι καλοί Ενορίτες έσπευσαν κι έφεραν στον Ναό μας τα δημιουργικά δώρα της παραδοσιακότητάς τους και της αγάπης τους, οπότε ο Ναός μας απέκτησε την πατροπαράδοτη αίσθηση της σπουδαίας αυτής ημέρας και γιορτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώπιον της Παναγίας θέσαμε, εξάλλου, τις ιδιότυπες βαγιοφόρες, τις οποίες μας έφερε πέρυσι από τη Βαρκελώνη, αυτοπροσώπως, μια αγαπητότατη φίλη μας. Τις συντηρήσαμε και να, που χρειάστηκαν και φέτος. Επισημαίνουμε όμως εδώ ότι φέτος η Βαρκελώνη και σύνολη η Ισπανία ταλανίζεται με χιλιάδες ήδη νεκρούς, θύματα του Θεριού Κορωνοϊού... Δεν θα λησμονήσουμε αύριο, βλέποντας τις υποδειγματικές αυτές και συλλεκτικές βαγιοφόρες, να προσευχηθούμε ιδιαιτέρως για την Ισπανία, όπως και για κάθε ψυχή ταλαιπωρούμενη από τον Λοιμό, εγγύς ή μακράν.

Καλό ξημέρωμα για όλους και καλή Μεγάλη Βδομάδα, με Αναστάσιμη Διέξοδο!!!

π. Παναγιώτης












Δεν υπάρχουν σχόλια: