e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Α΄ Ανάσταση - Gloria 2020 στην Παναγούλα Μπανάτου εν Ζακύνθω και των θυρών κεκλεισμένων [photos]



Με το έμπα στο Μέγα Σάββατο, 18 Απριλίου 2020, η Ενορία του Μπανάτου έκαμε Πρώτη Ανάσταση και Gloria. Ο ευρύχωρος Ναός της Παναγούλας ήταν εντελώς άδειος, λόγω των απαγορεύσεων των συνάξεων διά τον φόβον του θανατηφόρου Ιού και του Λοιμού. Οι ενδιαφερόμενοι παρακολουθούσαν "τα τελούμενα εν αυτώ" από τα σπίτια τους, μέσω του καναλιού της Ενορίας στο YouTube. 

Όλα έγιναν αδιάπτωτα, παρά την απουσία του λαού. Ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, οι Ιεροψάλτες κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Δημήτριος Παπαδάτος, ο Νεωκόρος κ. Ιωάννης Κοντονής και ο υπεύθυνος της τηλε-μετάδοσης κ. Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας έκαναν παν δυνατό για την καλύτερη παρουσία των ιερών Δρωμένων  διαδικτυακά στα σπιτικά των ωσεί Παρόντων Απουσιαζόντων! 










































Δεν υπάρχουν σχόλια: