e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Κυριακή Γ΄ Ματθαίου 2020 στην πόλη Beit-Jala της Παλαιστίνης με τον φόβο ξανά του Covid-19


Πρωί Κυριακής Γ΄ Ματθαίου, 15/28 Ιουνίου 2020, στον μεγαλοπρεπή Ναό της Παναγίας Beit Jala της Παλαιστίνης, πλησίον της Βηθλεέμ. Μετά την πρόσφατη εμπειρία και τους περιοριστικούς όρους για εκκλησιασμό λόγω Κορονοϊού, οι πιστοί της πολυπληθούς αυτής αραβόφωνης Ενορίας επέστρεψαν αναθαρρεύοντας. 


Όμως -όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ- επέστρεψε και ο Κορονοϊός. Οι σχετικές επίσημες καταγραφές δείχνουν ότι, ενώ προ τριμήνου τα κρούσματα ήταν ολίγα, τώρα έχουν ξεπεράσει τα 1800 σε ελάχιστες μόνον ημέρες. Έτσι, η Παλαιστινιακή Αρχή ετοιμάζεται να ξανακλείσει σταδιακά τους χώρους ευρείας συνάθροισης ανθρώπων, κυρίως δε τους τόπους λατρείας, ενώ ήδη έκλεισαν τα τεμένη. Οι Παλαιστίνιοι είναι σε αναβρασμό, διότι έχουν καταπονηθεί από τις αλλεπάλληλες απαγορεύσεις. Μάλιστα κάποιες μουσουλμανικές ομάδες βγαίνουν στους δρόμους με όπλα τα βράδια, μη ανεχόμενοι ξανά τους περιορισμούς, διότι πλήττονται κυρίως οικονομικά. Τουτέστιν, η κατάσταση είναι έκρυθμη έως ανησυχητική.

Σήμερα, λοιπόν, στον Ναό της Παναγίας Beit Jala, η προσέλευση πιστών ήταν αισθητά μειωμένη και όλοι οι εκκλησιασθέντες φόρεσαν οπωσδήποτε μάσκες, τις οποίες έδιδαν εντεταλμένοι προς τούτο πρόσκοποι, στην είσοδο του Ναού. Όλα τούτα μέχρι νεοτέρων οδηγιών από την Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση οδηγείται και το κράτος του Ισραήλ, φοβούμενο εξάπλωση του Ιού, παρά το γεγονός ότι οι περιοχές έχουν υψηλή θερμοκρασία αυτό τον καιρό που έφθασε χθες τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την θεία Λειτουργία τέλεσε σήμερα ο εκ των Εφημερίων της Beit Jala, π. Παύλος, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα απ' άμβωνος, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Καζάκος, Ηγούμενος της Μονής των Ποιμένων, Μετοχίου της Μονής του Αγίου Σάββα στην Beit Sahour.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:






Δεν υπάρχουν σχόλια: