e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

"Αγάπης αντίδωρον. Μνήμη Μητροπολίτου κυρού Γερασίμου Φωκά". Τόμος τιμής, 5 χρόνια μετά την εκδημία του


Παρουσιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 22 Ιουνίου 2020, από την ημέρα της εκδημίας προς Κύριον του νέου τότε (22.6.2015) Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Γερασίμου Φωκά, μάλιστα δε ουδέποτε ενθρονισθέντος επί του μητροπολιτικού θρόνου της γενέτειράς του



Αποδίδοντας τιμή σε αυτόν τον πολύκλαυστο πνευματικό ηγέτη των καιρών μας η Μητρόπολη Κεφαλληνίας, υπό τον σημερινό Μητροπολίτη Σεβ. κ. Δημήτριο, κυκλοφόρησε αναθηματικό Τόμο, υπό τον τίτλο: "Αγάπης Αντίδωρον. Μνήμη Μητροπολίτου κυρού Γερασίμου Φωκά", όπου συγκεντρώθηκαν αφενός μεν κείμενα που αφορούν στον βίο και την πολιτεία Γερασίμου Αρχιερέως, αφετέρου δε ευάριθμες επιστημονικές μελέτες διαφόρων θεμάτων ως σεβαστική συμβολή φίλων επιστημόνων στην διατήρηση της Μνημοσύνη του Μακαριστού. 

Την όλη επιμέλεια της εκδόσεως (Αργοστόλι 2019) είχε ο κ. Ν. Γ. Μοσχονάς και ο Τόμος κυκλοφορείται σε μεγάλο σχήμα (21X28 εκ.), περιέχων 680 σελίδες μεστές περιεχομένου


Ο γράφων κλήθηκε να συμβάλει και απέστειλε προ έτους την ήδη δημοσιευμένη μελέτη του, υπό τα στοιχεία: Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καποδίστριας, Θεολογία και κινηματογραφική αφήγηση στον Ταρκόφσκι. Ελευθερία, αγάπη και το νόημα της ύπαρξης στην ταινία "Η Θυσία". Ολόκληρη την εργασία αυτή θα αναρτήσουμε προσεχώς, μόλις κυκλοφορηθεί σε ανάτυπο από τον Τόμο. 

Επί του παρόντος, δημοσιεύουμε ακολούθως τα Περιεχόμενα του μνημονευτικού Τόμου, για να λάβετε μια πρώτη γνώση και γεύση:


Δεν υπάρχουν σχόλια: