e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου στην Παναγούλα Μπανάτου και την Έκθεση Χαρακτικής της Άριας Κομιανού


Το απόγευμα της 22ας Ιουνίου 2020, την Ενορία του Μπανάτου επισκέφτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, προκειμένου να δει και να ευλογήσει την λειτουργούσα Έκθεση Χαρακτικών της διάσημης καλλιτέχνιδος Άριας Κομιανού, πέντε χρόνια μετά την κοίμησή της. 
     Θυμίζουμε ότι η Έκθεση αυτή πρωτότυπων ξυλογραφιών λαμβάνει χώραν στην αίθουσα Βιβλιοθήκης της Ενορίας, παραπλεύρως του Ναού της Παναγούλας, στο πλαίσιο των δράσεων του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου "Αληθώς".
     Ο Σεβ. Ζακύνθου συνοδευόταν από τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Πουλή, ο οποίος -σημειωτέον- έχει εσχάτως ενταχθεί στην δύναμη του Ιερού Κλήρου της Ζακύνθου. 
     Και οι δύο επισκέπτες προσκύνησαν αρχικά στον Ναό της Παναγούλας, ακολούθως θαύμασαν τα έργα τέχνης της μακαριστής Χαράκτριας και παρακολούθησαν το σχετικό αρχειακό βίντεο, μες από το οποίο η ίδια η Κομιανού εξηγούσε τα της τέχνης της. Ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας εξήγησε στους Επισκέπτες πώς ήρθε στην κατοχή του η εκτιθέμενη συλλογή και άλλα στοιχεία από τη ζωή της Κομιανού και την μακροχρόνια φιλική σχέση του μαζί της έως και τον θάνατό της (+30.7.2015).
     Πολλοί περαστικοί στάθηκαν στην Έκθεση, τόσο για να πάρουν ευχή από τον Μητροπολίτη, όσο και να δουν τα εκθέματα. Ο Μητροπολίτης είχε εγκάρδια λόγια για όλους, κυρίως με τους νεολαίους της πλατείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:























Δεν υπάρχουν σχόλια: