e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Αγία Σοφία: Προπαγανδιστικό μουσικό βίντεο σε 9 γλώσσες του μουσουλμανικού κόσμου


Με μια προκλητική ανάρτηση στο twitter ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, έριξε «λάδι στη φωτιά», ενόψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία.


«Αγιά Σοφία... Να φυσήξει ο άνεμος προς τη Μέκκα. Ήσουν πάντα δική μας, είμαστε δικοί σου».

Η ανάρτηση του Ερντογάν συνοδεύεται από ένα τραγούδι για την Αγία Σοφία και πλάνα του άλλοτε χριστιανικού ναού. Καλλιτέχνες από Τουρκία, Αλβανία, Βοσνία, Αζερμπαϊτζάν, Κιργιζιστάν, μέχρι κι ερμηνείες στα κουρδικά Σουαχίλι μπενγκάλι κι αραβικά περιλαμβάνονται στο τραγούδι για την Αγία Σοφία. Μέρος και αυτό της σκηνοθεσίας του Τούρκου προέδρου για τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί.

Το πρώτο τυρκουάζ χαλί των 2000 τμ έχει στρωθεί στην Αγία Σοφία για την προσευχή των μουσουλμάνων κι ετοιμάζονται κουρτίνες κινηματογράφου για να καλυφθούν οι χριστιανικές αγιογραφίες. 

Μάλιστα, όπως προκλητικά αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης γίνεται και ντοκιμαντέρ για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί που θα σταλεί στην UNESCO.

Την ίδια ώρα οι υπουργοί Εξωτερικών και Πολιτισμού κι εκπρόσωποι της UNESCO στη χώρα μας σχεδιάζουν σειρά ενεργειών για να κινητοποιήσουν την παγκόσμια κοινότητα για την προστασία του μνημείου της Αγίας Σοφίας.

Μεθαύριο το απόγευμα στις 7 θα γίνει η πρώτη προσευχή των μουσουλμάνων στην Αγία Σοφία μετά από 86 χρόνια, ωστόσο στο πλευρό του Ερντογάν δεν θα βρεθεί ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης ούτε και ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: