e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ο 93χρονος Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός στην πρώτη συνέντευξή του [video]


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ. Γερμανός στην πρώτη προσωπική του και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο "Εν Ωδαίς" και στην σειρά "Η Μουσική των Προσώπων"Από την παιδική ηλικία μέχρι το επισκοπικό αξίωμα, από τον Άγιο Ιωάννη των Χίων μέχρι και τη Χάλκη, και από τα Πατριαρχικά Γραφεία έως και την Αγία Τριάδα Ταξίμ. 

Ένα ταξίδι στην Πόλη τού τότε, μες από πρόσωπα και ιστορίες ζωντανεύει. Με ειδική αναφορά στους κορυφαίους ψάλτες και δασκάλους του '50, τους οποίους και ο ίδιος έζησε και συνανεστράφη. Στα 93 χρόνια του ο Σεβ. Γερμανός αποτελεί τον τελευταίο ζωντανό θύλακα, που μας συνδέει με το χτες, ίσως τον τελευταίο Ρωμιό ψάλτη με αυτές τις εμπειρίες και αναφορές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ:






Δεν υπάρχουν σχόλια: