e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Υπαίθρια Παράκληση προς την Θεομήτορα στην Παλαιά Βλαχέραινα Μπανάτου εν Ζακύνθω


Δειλινό Πέμπτης, 2 Ιουλίου 2020, εψάλη -όπως κάθε χρόνο- υπαίθριος Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγία, με Αρτοκλασία, στον τόπο της παλαιάς Βλαχέραινας (πάλαι ποτέ Μονής αφανισθείσης πριν τον 20ό αιώνα), στο κέντρο του Μπανάτου εν Ζακύνθω, ευκαιρίας δοθείσης από τη σημερινή εόρτια ανάμνηση της Καταθέσεως της σεπτής Εσθήτος Της στον κωνσταντινουπολίτικο Ναό των Βλαχερνών. 

Περί τους πενήντα (50) πιστούς προσήλθαν στην θεομητορική αυτή Σύναξη, παρά τον ανυπόφορο καύσωνα του θερινού δειλινού, προερχόμενοι τόσο από την Ενορία μας, όσο και από τα περίχωρα, αποδίδοντας τιμή και προσκύνηση την Μητέρα του Θεού και όλης της ανθρωπότητας. 

Τον λειτουργό Εφημέριο πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Παναγιώτης Παπαδάτος και Σταμάτιος Ζούλας. Μάλιστα ο κ. Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, ομίλησε εμπνευσμένα προς τους συγκεντρωμένους.

Μετά την Ακολουθία υπήρξαν κεράσματα για όλους, τα οποία ετοίμασαν ευγενώς τα μέλη της Οικογένειας Στέλλας Στραβοπόδη. 

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]















































Δεν υπάρχουν σχόλια: