e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Αφίχθη ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Τένεδο. Το πρωί έγινε θεία Λειτουργία [video]


Ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων δημοσιοποίησε πριν λίγο μια φωτογραφία από την ευλογητή και πολυαναμενόμενη άφιξη του Πατριάρχου του Γένους κ.κ. Βαρθολομαίου στην νήσο Τένεδο. 
     Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκε ο νέος κυριάρχης Μητροπολίτης Σεβ. Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, μαζί με παράγοντες της τοπικής Ρωμιοσύνης. 
     Ο Πατριάρχης έφθασε στην εύανδρη νήσο, για να λάβει μέρος στην αυριανή πανήγυρι της Αγίας Παρασκευής.











Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί τελέσθηκε στην Τένεδο θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης. Ο οικείος νέος Μητροπολίτης διακόνησε ταπεινοφρόνως στο ψαλτήρι. Ακολουθεί η σχετική τηλε-μετάδοση:



Δεν υπάρχουν σχόλια: