e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Πώς θα καλυφθούν τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας


Ένα ξεκαθάρισμα με το Κεμαλικό καθεστώς διαφαίνεται πίσω από την απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία



Ως την τελευταία πράξη της σύγκρουσης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το κεμαλικό καθεστώς στην χώρα του χαρακτηρίζουν πολλοί αναλυτές την χθεσινή απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Αυτό, πιστοποιήθηκε και στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του κ. Ερντογάν.

Εκεί, για αρκετή ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος, επιτέθηκε στην μονοκομματική περίοδο της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Η προσευχή μάλιστα των μουσουλμάνων -από τις 24 Ιουλίου συμπίπτει με την ημερομηνία υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης.

Τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες

Στο μεταξύ την Τρίτη θα παρουσιαστούν στον Ερντογάν τα σχέδια για πώς θα καλυφθούν τα ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες.

Με κουρτίνες και φωτισμό που θα δημιουργηθεί με ειδική τεχνολογία, σκοπεύουν οι Τούρκοι να καλύψουν τις αγιογραφίες στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας εν όψει της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στις 24 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: