e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Κατανυκτική Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου 2020 στην Παναγούλα Μπανάτου εν Ζακύνθω


Με σεμνοπρέπεια και κατάνυξη αποδόθηκε σήμερα στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω της Ζακύνθου η πανέορτη Κοίμηση της Θεοτόκου (κοινώς: τα Εννιάμερα της Παναγίας). Συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μωραΐτης, Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Μαρίνης Εκάλης και ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ψαλλόντων των κ.κ. Δημητρίου Κάνδηλα και Ιωάννου Καραβάνη. 

Τον π. Νικόλαο προσεφώνησε θερμά ο π. Παναγιώτης, καλωσορίζοντάς τον τόσο στην κοινή γενέτειρα Ζάκυνθο, όσο και στην Ενορία. Ο π. Νικόλαος, ομιλώντας προς το εκκλησίασμα (νεανικό κυρίως), αναφέρθηκε δι' ολίγων στην Χριστολογία της παρουσίας της Θεομήτορος στη ζωή της Εκκλησίας και στην πρωτεύουσα μεσιτική - πρεσβευτική θέση Της για την σωτηρία του Ανθρώπου.

Προ της Απολύσεως έγινε Λιτάνευση του θεομητορικού Σώματος εκ του Επιταφίου, τρις εντός του Ναού και εναπόθεσή Του στο ιερό Βήμα, όπου μόνιμα φυλάσσεται. Συλλιτανεύτηκε μάλιστα και ιερή Εμβάδα του Αγίου Διονυσίου, δεδομένου ότι σήμερα, στις 11 π.μ. ακριβώς, αρχίζουν οι τριήμεροι εορτασμοί για την Μετακομιδή Του από τα νησιά Στροφάδες στην Ζάκυνθο (1717).
     
Ακολούθως αναπέμφθηκε Δέηση ενώπιον της εφέστιας Εικόνας της Παναγούλας και ευχή υπέρ απαλλαγής εκ των δεινών του νέο Κορονοϊού.

Τέλος υπήρξαν κεράσματα σε διπλανό εστιατόριο προς τιμήν του φιλοξενουμένου π. Νικολάου.

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]











































Δεν υπάρχουν σχόλια: