e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Ο νεωκόρος μας Ιωάννης Σπ. Κοντονής δεν τα κατάφερε...


Με μεγάλη λύπη αναγγέλλουμε στους Ενορίτες μας ότι ο νεωκόρος των εκκλησιών μας ΙΩΑΝΝΗΣ Σπυρίδωνος ΚΟΝΤΟΝΗΣ, 60 ετών, θέλησε να κάνει πια τον νεωκόρο στα Ουράνια. Μετά από σύντομη αλλά σφοδρή μάχη με την επάρατη νόσο η αγαθή ψυχή του πέταξε προς τον Θεό, λίγο μετά τα μεσάνυχτα απόψε, ξημερώνοντας του Αγίου Διονυσίου, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στην οικογένειά του, όσο και στην Ενορία Μπανάτου. 

Προσευχόμαστε ο Γιάννης ν' αξιωθεί του Παραδείσου κι εκεί να του δοθεί η Χάρη ν' ανάβει τα καντήλια για την αέναη θεία Λειτουργία, να σημαίνει τις καμπάνες της Ανάστασης, να δίνει ιδιοχείρως ματζέτα φιόρων ή ολόλευκα κρίνα στην Αειπάρθενο, που τόσο αγάπησε!... Αιωνία η μνήμη του!
π. Π. Καποδίστριας

[Η ανωτέρω φωτό, η τελευταία του, αποτυπώθηκε το απόγευμα της 8ης Αυγούστου 2020, ενώ φρόντιζε, για τελευταία φορά τον Ναό μας, για την τέλεση της θείας Λειτουργία της Κυριακής, 9/8]. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: