e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Σε δύο Σχολεία της Ζακύνθου θα τελέσει Αγιασμούς ο οικείος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος Δ΄


Εξαιτίας του ότι οι Αγιασμοί για την αρχή του νέου σχολικού έτους θα γίνουν σε όλη τη Ζάκυνθο, την ερχόμενη Δευτέρα, μετά από τις 11 το πρωί, λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ θα επισκεφθεί δύο μόνο Σχολεία του νησιού, ένα της Πρωτοβάθμιας κι ένα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα οποία δεν έχει άλλη φορά μεταβεί για Αγιασμό, κατά την 10ετία της αρχιερατείας του.

Έτσι, στις 11 το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου τρ. έ. θα τελέσει τον Αγιασμό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου (Εργατικές Κατοικίες) και ακολούθως, στις 11.30 π.μ., θα μεταβεί στο Γυμνάσιο Βανάτου.

Αν και θα επιθυμούσε, ο χρόνος δεν επαρκεί να μεταβεί σε άλλα σχολεία. Ούτως ή άλλως, η αγάπη του είναι δεδομένη και δεδηλωμένη προς την μαθητιώσα νεότητα του νησιού μας, η δε ευχή και προσευχή του σκεπάζει στοργικά όλα τα παιδιά της Ζακύνθου, που αγωνίζονται για να οικοδομήσουν το μέλλον της κοινωνίας μας, καλύτερο και ποιοτικότερο από το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: