e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Δοξολογία για την 80ή εθνική επέτειο του "ΟΧΙ", στη σκιά του Covid-19, εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί 28ης Οκτωβρίου 2020, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου για την Δοξολογία επί τη 80ή επετείω από την 28η Οκτωβρίου 1940. 

Στην Δοξολογία έλαβαν μέρος μόνον αντιπροσωπεία μαθητών του Δημοτικού Σχολείου 1ου Κάμπου, ενώ από πλευράς τοπικών αρχών παρέστησαν ο νέος Αντιδήμαρχος Αρκαδίων κ. Δημήτριος Κάνδηλας και ο Πρόεδρος Μπανάτου κ. Τιμόθεος Ελ. Στραβοπόδης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Μυλωνάς.

Όλα έγιναν υπό τις οδηγίες των κρατικών διατάξεων για την αποφυγή μετάδοσης του θανατηφόρου Κορονοϊού. Μάλιστα δε, εξαιτίας της ραγδαίας βροχής, η κατάθεση στεφάνων έγινε, από τις Αρχές και το Σχολείο, σε αυτοσχέδιο Ηρώο εντός του Ναού. Στο Ηρώο αυτό δέσποζε η ελληνική σημαία με κορωνίδα την Θεοτόκο Δεομένη (πρωτότυπη ξυλογραφία της χαράκτριας Άριας Κομιανού), δεδομένου ότι σήμερα τιμάται η Αγία Σκέπη της Παναγίας.









































Δεν υπάρχουν σχόλια: