e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Όταν το ΟΧΙ δεν είναι άρνηση


Προϋπόθεση του θαύματος είναι η πίστη και προϋπόθεση της πίστης είναι η αγάπη.

Αυτά τα δύο εφόδια είχαν μαζί τους οι φαντάροι μας, όταν ξεκίνησαν για το μέτωπο του πολέμου τον Οκτώβριο του 1940.

Γνώριζαν ότι θα πολεμούσαν έναν πανίσχυρο εχθρό, ότι πήγαιναν σε βέβαιο θάνατο.

Πίστευαν όμως στο θαύμα γιατί ήταν οπλισμένοι με πίστη και αγάπη.

Γεμάτοι αισιοδοξία και θάρρος, με το χαμόγελο στα χείλη, αποχαιρετούσαν τις μανάδες, τις γυναίκες και τα παιδιά τους, δίνοντας την υπόσχεση της επιστροφής.

Και το θαύμα έγινε...

Οι λίγοι» και αδύναμοι Έλληνες έγιναν «λέοντες πυρ πνέοντες», κατατροπώνοντας τον εχθρό. Έβγαινε η κραυγή «ΑΕΡΑ», μέσα από την καρδιά τους, τρέποντας τον εχθρό σε άτακτη φυγή.

Αμέτρητες οι μαρτυρίες που αναφέρουν, ότι είδαν μπροστά τους, να προπορεύεται και να σκεπάζει τα Ελληνόπουλα, η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Παναγία.

Το θαύμα έγινε. Το θαύμα το έζησαν. Το θαύμα το ζούμε μέχρι σήμερα.

Ένα «ΟΧΙ» ύψωσαν σαν τείχος προστασίας οι πρόγονοί μας. Αυτό το ΟΧΙ που δεν ήταν όχι άρνησης, αλλά δήλωνε με εμφατικό τρόπο, πίστη στον Θεό, αγάπη για την Πατρίδα, αγώνα για την Ελευθερία.

Αυτή είναι η κληρονομιά μας, αυτός είναι ο πολύτιμος θησαυρός μας.

Πίστη στον Θεό,

Αγάπη για την Πατρίδα,

Αγώνας για την Ελευθερία.

Είμαστε κληρονόμοι και διάδοχοι ηρώων. Το ιστορικό καθήκον και το αίμα των προγόνων μας, μάς καλεί να μη μείνουμε μόνο στην ανάμνηση, αλλά στην μίμηση του ήθους και της σκέψης τους.

Ζήτω το Ελληνικό Έθνος!

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!

+ αρχ. Βαρθολομαίος, Καθηγούμενος Ι. Μ. του Εσφιγμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια: