e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Αρχιερατικό Τρισάγιο στο κλειστό -λόγω επικινδυνότητας- κεντρικό Κοιμητήριο Ζακύνθου


Ως γνωστόν, ο μεσογειακός κυκλώνας, που έπληξε τη Ζάκυνθο προ δύο εβδομάδων, επέφερε πολυποίκιλες ζημιές στο νησί, μεταξύ των οποίων εκτεταμένες βλάβες στο νότιο (κεντρικό) Κοιμητήριο της πόλης. Πάμπολλα από τα τεράστια κυπαρίσσια είτε έσπασαν, είτε ξεριζώθηκαν. Σπασμένα μνημεία, μνήμες τραυματισμένες... 

Ήδη, από πλευράς Δήμου, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών, σε πρώτη φάση κόβοντας και απομακρύνοντας τα τεράστια δέντρα. Προς τούτο, ο χώρος του Κοιμητηρίου έχει κλείσει για το κοινό, εξαιτίας κυρίως της επικινδυνότητας. Γίνονται μόνον οι ταφές και αυτές με ιδιαίτερη προσοχή, για την αποφυγή ατυχήματος. 

Μετά από παράκληση πολλών Ζακυνθίων, των οποίων συγγενείς και φίλοι κοιμούνται τον αιώνιο ύπνο, σήμερα το πρωί, 8 Οκτωβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, μετέβη στο Κοιμητήριο και τέλεσε ένα γενικό Τρισάγιο για όλους τους Κεκοιμημένους, δεδομένου ότι οι συγγενείς τους -μέχρι νεωτέρας- δεν θα μπορούν να μεταβούν εκεί και να τους μνημονεύσουν. Άξιον και δίκαιον!

[Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας]






































Δεν υπάρχουν σχόλια: