e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Αγιασμός στην Βουλή για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Περιόδου


5.10.2020. 
Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Ο Θεός να σας ενισχύει, να σας δίνει δύναμη και υγεία ώστε να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο που σας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Καλή δύναμη» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τον καθιερωμένο αγιασμό στην Βουλή σήμερα το πρωί.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε τον αγιασμό με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΗ΄ κοινοβουλευτικής Περιόδου συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο και την συνοδεία του κατά την άφιξή τους στο Κοινοβούλιο και τους οδήγησε στο γραφείο του, όπου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση.

Παρέστησαν μόνο 60 Βουλευτές ύστερα από απόφαση του Προέδρου της Βουλής να παραβρεθεί μόλις το 1/5 της κοινοβουλευτικής δύναμης στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.












Δεν υπάρχουν σχόλια: