e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Δήλωση Αρχιεπισκόπου Αμερικής για αναγνώριση Επιφανίου Κιέβου από την Κύπρο


Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έκανε την ακόλουθη δήλωση στο facebook, για την σημερινή αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄:

Historic day in the Church of Cyprus, the only Autocephalous Church of the Ecumenical Councils. H.B. Archbishop Chrysostom recognizes the Orthodox Church of Ukraine and commemorates H.B. Metropolitan Epiphany. The Ecumenical Patriarchate’s stewardship of the Church continues.

Ιστορική μέρα για την Εκκλησία της Κύπρου, τη μόνη αυτοκέφαλη με απόφαση Οικουμενικής Συνόδου. Ο Κύπρου Χρυσόστομος αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας και μνημόνευσε τον Μακ. κ. Επιφάνιο. Η διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην πανορθόδοξη ένοτητα συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: