Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Ο Εφημέριος Νίκαιας, Κυανής Ακτής, Μονακό μιλά για την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας [video]


29.10.2020 | 17:33

Ο πατήρ Μιχαήλ Σεληνιωτάκης, Ιερέας Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Νίκαιας - Κυανής Ακτής - Μονακό, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την σοκαριστική τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εξαπέλυσε, πρωί της Πέμπτης, επίθεση μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία και σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού συλληφθεί από την αστυνομία, με τον πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, να κάνει λόγο για ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ». Ονομάζεται Μπραχίμ και είναι περίπου 25 ετών, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Πολύ κοντά στην εκκλησία που έγινε η τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται ο Άγιος Σπυρίδωνας.  Ιερέας της εκκλησίας είναι ο πατήρ Μιχαλής Σεληνιωτάκης, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

«Είμαστε συγκλονισμένοι», ανέφερε μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Ήμουν στον ναό και πληροφορήθηκα από τις αρχές εδώ για το συμβάν, μας ενημέρωσαν για να λάβουμε κάποια μέτρα προστασίας για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο που καραδοκεί από στιγμή σε στιγμή στη ζωή μας. Η συγκυρία αυτή την στιγμή εξαιτίας των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας καθώς επίσης και η σχέση μεταξύ Μακρόν και Ερντογάν, η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή ενδεχομένως να είναι στόχος και γι αυτόν τον λόγο έχουμε λάβει κάποια επιπλέον μέτρα και η αστυνομία έχει στείλει περιπολικό που βρίσκεται στην πόρτα της εκκλησίας μας.

Ο ενας νεκρός είναι ο νεωκόρος του ναού τον οποίο γνώριζα χρόνια. Και δύο κυρίες που ατύχησαν να βρεθούν μπροστά σε αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος μόνο ανθρώπινα χαρακτηριστικά έχει. Είμαστε σε μια κατάσταση αγωνίας, το κακό παραμονεύει καθημερινά πλέον», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.