e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Αρχιερατική Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου στην παλαιστινιακή πόλη Beit Jala


Beit Jala, Βηθλεέμ 26.10/8.11.2020. Ο αραβόφωνος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος, Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, επισκέφτηκε σήμερα τον Ναό της Παναγίας της παλαιστινιακής πόλεως Μπετζάλλα, όπου προέστη της Αναστάσιμης θείας Λειτουργίας, επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του εν Θεσσαλονίκη Μυροβλύτου και θαυματουργού.

Μαζί του λειτούργησαν ο Πατριαρχικός Έξαρχος, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Καζάκος και οι τρεις αραβόφωνοι Εφημέριοι της Ενορίας αυτής: ο π. Παύλος Αλάμ, ο π. Ιωσήφ Χάντλεϊ και ο π. Ηλίας Ζααράβα.

Έψαλε κατανυκτικά η Εκκλησιαστική Χορωδία της Ενορίας με την παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος παρά τον κίνδυνο εκ του Κορονοϊού. Ομίλησε κατάλληλα προς τους πιστούς ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος.




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: