e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας στη Θεολογική Σχολή Χάλκης


Σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, επισκέφθηκε τη Σχολή αντιπροσωπεία της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό την ηγεσία του Σεβ. Μητροπολίτου Pereyaslav-Khmelnitskiy και Vyshneve κ. Αλεξάνδρου, συνοδευομένου υπό του Θεοφ. Εψηφισμένου Επισκόπου Κομάνων κ. Μιχαήλ, Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο.

Οι Ουκρανοί κληρικοί έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο, Θεοφ. Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, και την αδελφότητα της Σχολής, και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον Ναό, τη Βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής. 

Κατά την προσφώνησή του ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε στη στοργή με την οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικώς ο Πατριάρχης περιβάλλουν την Ουκρανία και τον λαό της, αλλά και στην πλούσια ιστορία της Θεολογικής Σχολής. Επίσης, ευχήθηκε στον Θεοφ. Εψηφισμένο Επίσκοπο Κομάνων κ. Μιχαήλ, του οποίου η χειροτονία θα τελεστεί αύριο υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου, να είναι άξιος και να έχει καλλίκαρπο αρχιερατεία. Στη συνέχεια, όλοι οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρακάθησαν στην εόρτιο τράπεζα.









Δεν υπάρχουν σχόλια: