e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος προς π. Ειρηναίον Γιακουμάκην εκ της ακολουθίας π. Διονυσίου Καλαμπόκα


Χθες, 4.11.2020, ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γιακουμάκης, εκ της ακολουθίας του Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Καλαμπόκα, κυκλοφόρησε διά του διαδικτύου μια μακρά επιστολή προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, απαντητική στα δύο video που δημοσιοποιήθηκαν εδώ στο "Νυχθημερόν", μέσω των οποίων ο Μητροπολίτης εξιστορούσε πώς ο π. Διονύσιος πέρασε και από τη Ζάκυνθο, δίχως να ευδοκιμήσει η μοναχική παραμονή του στο νησί του Αγίου Διονυσίου. 

Παρότι ο ίδιος ο Μητροπολίτης δεν έλαβε ποτέ την επιστολή π. Ειρηναίου, αλλά πληροφορήθηκε σχετικώς, απέστειλε πριν λίγο (5.11.2020) μια πολύ σύντομη ανταπάντηση, την οποίαν επιθυμεί να αναρτήσουμε προς γνώσιν του επιστολογράφου. Θυμίζουμε ότι ο π. Διονύσιος δικάζεται αυτές τις ημέρες στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο. 

Ακολουθεί το σημείωμα του Δωδώνης:


"Απάντηση στον Αρχιμ. Ειρηναίο. Οδός Θεμιστοκλή Δέρβη Λευκωσία ΚΥΠΡΟΥ Καλαφάτη 8 Νέα Μάκρη Ελλάδα Ιερόν Αρχιεπισκοπικόν Σταυροπήγιον "Ιωάννου Καποδίστρια" Ελβετία.

Η πολυσέλιδη ανερμάτιστη απάντησή του δείχνει την απώλεια της ψυχραιμίας του κυρίως μετά το φιάσκο της χθεσινής προσπάθειας για αναβολή, με αιτία την δυσκολία παρουσίας τού συνηγόρου που όμως ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ βρέθηκε επί της μάχης.

Εύχομαι καλή έκβαση και ό,τι συμφέρει στην Εκκλησία μας."


Δεν υπάρχουν σχόλια: